NIEUWS

Innovatie is constant in beweging.

Middels onderstaande nieuwsberichten proberen wij u zo goed mogelijk op de

hoogte te houden van ontwikkelingen in de markt en nieuwe mogelijkheden

voor het Nederlands Innovatiefonds.

NIEUWSBRIEF

Registreer voor onze nieuwsbrief met de laatste updates en nieuws.

Samsung Galaxy Note 7 moet altijd gebruikt worden met screenprotector

De Note 7 is uitgerust met Gorilla Glass 5 van Corning, maar die variant lijkt niet zo krasvast te zijn als zijn voorganger. Daarom lijkt het een zeer verstandige keuze om op zowel de voor- als achterkant een screenprotector te gebruiken.

Samsung Galaxy Note 7

Corning is een bekende fabrikant van kras- en valbestendig glas en introduceerde eind juli Gorilla Glass 5. Een fabrikant moet altijd kiezen tussen de krasvastheid en valbestendigheid van dat glas en bij deze nieuwe generatie koos de fabrikant ervoor de valbestendigheid aan te pakken ten opzichte van vorige varianten. Deze nieuwste variant richt zich dus vooral op valschade en in 80% van de gevallen was het glas nog heel bij valtesten van 1,6 meter op ruige ondergronden. De Samsung Galaxy Note 7 was het eerste toestel dat uitgerust was met dit nieuwe type glas en er is nu een krastest verschenen van dit nieuwe type glas, maar in vergelijking met Gorilla Glass 4 zien we toch wel grote verschillen en die zijn niet in het voordeel van de Note 7.
De schaal van Mohs geeft de hardheid van materiaal aan en waar bij Gorilla Glass 4 pas krassen waren te zien bij Mohs-schaal 6, is dat bij Gorilla Glass 5 al te zien bij schaal 3. In bovenstaand filmpje van YouTuber JerryRigEverything is dit te zien en hij raadt dan ook aan om een screenprotector te gebruiken op het toestel. Deze hardheid zorgt ervoor dat het scherm van het toestel in een broekzak, samen met wat sleutels of andere scherpe voorwerpen al kan krassen. De achterkant van het device bevat ook een laagje Gorilla Glass 5 en een screenprotector daarvoor wordt dan ook aangeraden. In hetzelfde filmpje is te zien dat het toestel wel erg sterk is, want bij een buigtest geeft het toestel geen kik.
Bron: Androidworld

Laatste nieuws

Lenovo werkt met LG Display aan opvouwbare tablet

Lenovo zou aan een 13-inchtablet met een opvouwbaar scherm werken. Het scherm zou gemaakt worden door LG Display. Als de tab...


Lees meer

Apple technici vinden koolstofvrije methode voor smelten van aluminium

Aluminium is al meer dan een eeuw beschikbaar, en heeft in die tijd op stormachtige wijze de wereld veroverd. Het is zeker ...


Lees meer